Neapolský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 284 mg
  • Vláknina 10067.7 mg
  • Vitamín A 10067.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Kuřecí prsa vložíme na 8 minut do vařící vody, během vaření je několikrát obrátíme. Hotové kuřecí řízky necháme vychladnout, potom je nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám.

  • 3

    Hrušky rozpůlíme a vykrájíme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako kuřecí prsa, a spolu s nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi přidáme do mísy s těstovinami.

  • 4

    Plísňový sýr a zakysanou smetanu rozmixujeme s ledovou vodou, solí a pepřem na hladkou kaši. Nalijeme ji na salát a opatrně promícháme. Zdobíme šikmými plátky jarní cibulky.

Komentáře k receptu