Zmrzlina hrušková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hrušky
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Hruškovice
  • 60 ml Likér jablkový
  • 400 ml Sirup hruškový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 8973.3 mg
  • Vitamín A 8973.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkčí hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek pokrájíme na kousky. Vsypeme do misky, zalijeme likérem, zakápneme hruškovicí a necháme deset minut marinovat.

  • 2

    Obsah misky vložíme do mixéru, přilijeme sirup, citronovou šťávu a důkladně rozmixujeme.

  • 3

    Hmotu nalijeme do připravených zmrzlinových formiček a dáme zamrazit.

  • 4

    Tato zmrzlina je vhodná k přípravě čokoládových pohárů.

Komentáře k receptu