Potočnicová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1460 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 643.5 mg
- Vláknina 12873.2 mg
- Vitamín A 12873.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. 
- 
                                2Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. 
- 
                                3Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme. 
- 
                                4Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme. 
- 
                                5Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        