Zapečené hrušky s ostružinami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 294.2 mg
- Vláknina 15345 mg
- Vitamín A 15345 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky a jádřinec odstraníme. Slupkou dolů je urovnáme do zapékací mísy. Hrušky posypeme omytými, osušenými ostružinami a nahrubo nasekanými ořechy. Povrch poklademe kopečky mascarpone a posypeme cukrem. 
- 
                                2Grilujeme v troubě pod rozpáleným grilem 3-5 minut, aby mascarpone bylo horké a cukr karamelizoval. 
- 
                                3Dezert podáváme teplý. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        