Sýrový dezert s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Hrušky
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 5705 mg
  • Vitamín A 5705 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme jadřinců a pokapeme citronovou šťávou. Sýr rozdrolíme na hrubší kousky.

  • 2

    Plátky chleba posypeme sýrem a kousky ořechů. Servírujeme s kousky hrušek na dezertním talířku.

Komentáře k receptu