Džem z malin a hrušek připravený v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 116.3 mg
- Vláknina 8769.5 mg
- Vitamín A 8769.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, maliny opláchneme. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní maliny, nakrájené hrušky, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem. 
- 
                                3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. 
- 
                                4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení". 
- 
                                5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        