Gratinované hrušky s datlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1790 kcal
- Sacharidy 379 g
- Tuky 16 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 371.1 mg
- Draslík 152.1 mg
- Vláknina 67059 mg
- Vitamín A 67059 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme si 4 zapékací mističky a vyhřejeme troubu na 200°C. Mističky vymažeme máslem a poklademe do nich oloupané, odjádřené a na plátky nakrájené hrušky a datle nakrájené na nudličky. 
- 
                                2Vedle v míse opatrně rozšleháme šlehačem žloutky, wasabi a créme fraiche (kysaná smetana). 
- 
                                3Krém nalijeme na ovocnou směs v zapékacích mističkách a vložíme do trouby na 8 minut, či pod gril na 4 minuty. 
- 
                                4Servírujeme teplé po mírném zchladnutí, abychom se nespálili o mističky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        