Kompotované hrušky v medu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 22010.4 mg
- Vitamín A 22010.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic. 
- 
                                2Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. 
- 
                                3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        