Mošt z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 504.2 mg
- Vláknina 30000 mg
- Vitamín A 30000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. 
- 
                                2Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme. 
- 
                                3Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        