Mošt z čerstvých jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 27833.3 mg
- Vitamín A 27833.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.
-
2
Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.
-
3
Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 11.10.2015 19:51:08
Dělávám mošt jak pouze z jablek, tak i s přidáním hrušek, mám zahrádku. Šťávu nechávám stát několik hodin v chladu, aby se usadil kal. Než celofán, to spíš doporučím láhve se šroubovacím uzávěrem. Přiznám se, že s celofánem jsem nezkoušela, tak nevím, jestli je mošt trvanlivý a nekazí se. Každý domácí mošt je fajn a víme, z čeho je dělaný.
Odpovědět