Hrušky zapečené s pikantní směsí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1663 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 17771.5 mg
- Vitamín A 17771.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince. 
- 
                                2Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí. 
- 
                                3Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů. 
- 
                                4Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. 
- 
                                5Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        