Hrušky na víně se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 15 g Skořice mletá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Hrušky
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 435.9 mg
  • Vláknina 15698.5 mg
  • Vitamín A 15698.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vysokého hrnce vlijeme červené víno. Přidáme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, citrónovou šťávu, vanilkový a třtinový cukr, přisypeme skořici a vše přivedeme k varu. Vaříme na prudkém ohni asi 1 minutu. Po svaření oheň ztlumíme.

  • 2

    Hrušky oloupeme a vložíme do mírně se vařícího vína. Na mírném ohni hrušky vaříme po obou stranách přibližně 15–20 minut. Po dobu vaření hrušky občas obrátíme na druhou stranu. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku a v sirupu je necháme vychladit tak, aby zůstaly vlažné.

  • 3

    Potom je vybereme ze sirupu, poklademe na jednotlivé dezertní talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme.

Komentáře k receptu