Vepřové kotlety obložené jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 103.2 mg
 - Draslík 689.5 mg
 - Vláknina 9263 mg
 - Vitamín A 9263 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na sádle. Potom maso zalijeme smetanou.
 - 
                                2
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka a opečeme je na másle spolu s předem namočenými, vypeckovanými švestkami.
 - 
                                3
Při podávání zdobíme kotlety kolečky jablek a přeléváme je smetanovou omáčkou ochucenou citronovou šťávou. Do otvoru v kolečkách jablek vložíme švestky.