Pudink s jablky a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 168.8 mg
 - Vláknina 5030 mg
 - Vitamín A 5030 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.
 - 
                                2
Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.
 - 
                                3
Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.