Jablečná pěna s ovocným pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 263.8 mg
 - Vláknina 8579 mg
 - Vitamín A 8579 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné pyré.
 - 
                                2
Z bílků za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme 2 lžíce jablečného pyré.
 - 
                                3
Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a za stálého míchání přidáme med a 2 lžíce jablečné šťávy. Necháme vychladnout.
 - 
                                4
Pyré rozdělíme do 4 pohárů, navršíme jablečnou pěnu a posypeme medovými ovesnými vločkami.