Jablečná štola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 154.7 mg
 - Draslík 208.5 mg
 - Vláknina 6916.7 mg
 - Vitamín A 6916.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
 - 
                                2
V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 150C.
 - 
                                4
K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
 - 
                                5
Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.