Kuře na calvadosu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 ks Kuře
 - 4 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 cl Calvados
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1122 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 712 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 321.9 mg
 - Draslík 1271.6 mg
 - Vláknina 7816.6 mg
 - Vitamín A 7816.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme a potřeme směsí soli a koření. Porce lehce obalíme v mouce a po všech stranách opečeme na oleji. Podlijeme vývarem a calvadosem a ve vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Potom k masu přidáme oloupaná, rozpůlená jablka zbavená jádřinců a dodusíme.
 - 
                                3
Měkké kuře upravíme na talíře, obložíme podušenými jablky a podlijeme šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší.