Jogurtový dresink k bramborovému salátu
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 100 g Jogurt bílý
 - 10 g Med včelí
 - 20 g Okurky nakládané
 - 40 g Ředkvička
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Pažitka
 - 50 g Řeřicha
 - 30 ml Mandarinky
 - 150 ml Vývar z hovězích kostí
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 60 ml Dýňová semínka
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Křen
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 1317.3 mg
 - Vláknina 15867.5 mg
 - Vitamín A 15867.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které zalijeme horkým vývarem. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Jablko nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Očištěné ředkvičky nastrouháme na plátky. Vychladlé brambory slijeme a v salátové míse promícháme s jablkem, cibulí, okurkou, ředkvičkami, výhonky, kapary a chilli papričkou.
 - 
                                2
Na suché pánvi opražíme dýňová semínka a smícháme je s 1 lžící oleje, solí a cayenským pepřem. Zbývající olej dobře rozmícháme s citronovou šťávou, jogurtem, mandarinkovou šťávou a křenem. Okořeníme solí, cayenským pepřem a medem. Salát promícháme nejprve s dresinkem, potom vmícháme dýňová semínka a necháme 30 minut proležet. Podáváme ozdobené pažitkou.