Čínský ovocný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 710.8 mg
 - Vláknina 13895 mg
 - Vitamín A 13895 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.3 mg
 - Vitamín E 29 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nejprve ovoce, mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablko a banán na kousky, karambolu rovněž na plátky. Kůru z limety nastrouháme a šťávu vymačkáme.
 - 
                                2
Vodu vlijeme do hrnce, vmícháme nastrouhanou kůru z limety, nasypeme cukr a na mírném plameni vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme intenzitu plamene, necháme dalších cca 8 min. povařit, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Liči scedíme, šťávu přilijeme do hrnce spolu se šťávou z limetky, vznikne nám ovocný sirup. Ovoce nasypeme do mísy a přelijeme sirupem. Necháme hodinu vychladit v lednici a před podáváním posypeme praženými sezamovými semínky.