Jednoduchý jablečný křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 670.9 mg
 - Vláknina 23020 mg
 - Vitamín A 23020 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Osladíme cukrem a podusíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Oloupeme křen a najemno nastrouháme. Jablka rozmačkáme, smícháme s křenem, dochutíme solí, dáme do misky a můžeme podávat.
 - 
                                3
Omáčka vhodná k masu.