Džem jablečno-zázvorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 30.7 mg
 - Vláknina 1126.3 mg
 - Vitamín A 1126.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme jablka, vykrájíme z nich jádřince a nakrájíme na kostky. Jádřince spolu se slupkami dáme do plátěného sáčku, který řádně zavážeme.
 - 
                                2
Nakrájená jablka a sáček se zbytky jablek vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici a mletý zázvor, citronovou šťávu a najemno posekanou citronovou kůru. Uvedeme do varu a vaříme, dokud ovoce nezměkne.
 - 
                                3
Nastrouháme čerstvý zázvor. Ten pak přidáme spolu s cukrem do rozvařených jablek a za sníženého příkonu tepla vaříme do úplného rozpuštění cukru. Vyjmeme sáček, ve kterém se vařily slupky s jádřinci a šťávu z něho vymačkáme do džemu. Pak zvýšíme příkon tepla a vaříme, až džem začne houstnout.
 - 
                                4
Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout. Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.