Jablečno-skořicový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 38.1 mg
 - Vláknina 8811.4 mg
 - Vitamín A 8811.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.
 - 
                                2
Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.
 - 
                                3
Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.
 - 
                                4
Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.