Jablečno-ostružinové palačinky
Suroviny
- 350 g Jablka
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cukr krupice
 - 225 g Ostružiny
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 200 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 148.7 mg
 - Draslík 346.9 mg
 - Vláknina 12078.8 mg
 - Vitamín A 12078.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme jablka, nakrájená na kousky, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a 15 g cukru. Přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté vmícháme směs do misky s ostružinami.
 - 
                                2
Do mísy prosijeme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přisypeme zbylý cukr a doprostřed uděláme důlek. Přidáme žloutky, trochu mléka a olej. Doléváme postupně zbylé mléko, abychom získali jemné těsto. Tuhý sníh z bílků opatrně přimícháme do těsta.
 - 
                                3
Rozehřejeme wok a vytřeme olejem, vlijeme těsto, pečeme palačinky. Smažíme 2 minuty, dokud nejsou opečené do zlatova. Poté je osmahneme z druhé strany.
 - 
                                4
Podáváme s ovocem ozdobené lžící zakysané smetany.