Rýžový sladký Kugel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 350 g Jablka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Skořice mletá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 180.2 mg
  • Vláknina 10423.3 mg
  • Vitamín A 10423.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.

  • 2

    Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.

  • 3

    Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.

  • 4

    Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu