Brusinková marmeláda s jablky a citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 77.3 mg
 - Vláknina 2857.3 mg
 - Vitamín A 2857.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brusinky přebereme, očistíme a nasypeme do hrnce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky, přidáme k brusinkáma a doměkka podusíme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme skořici a šťávu vymačkanou z citronu a odložíme do rozpuštění cukru.
 - 
                                2
Po částech znovu za stálého míchání povaříme, ihned rozdělíme do skleniček a po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.