Jemný tvarohový koláč s jablky
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 120 g Cukr moučkový
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 8 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr vanilka
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 556.1 mg
 - Vláknina 15237 mg
 - Vitamín A 15237 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, polovinu práškového cukru, prášek do pečiva, jedno vajíčko a zakysanou smetanu, přidáme trochu soli, vše důkladně prohněteme a těsto uložíme do chladu na 30 minut.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, oloupeme, příčně rozpůlíme, vykrojíme z nich jádřince a poloviny jablek pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Druhé vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku, přidáme k němu vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                4
V misce utřeme žloutek s druhou polovinou cukru a tvarohem, do směsi přimícháme ochucený shíh.
 - 
                                5
Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto a pak je vložíme do kulaté vymazané formy. Potřeme tvarohovou směsí, do ní naskládáme poloviny jablek a otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou.
 - 
                                6
Koláč pečeme 55 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.