Čatní jablečné s rozinkami
Suroviny
- 400 g Jablka
 - 150 g Rozinky bílé
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Feferony
 - 6 ks Hřebíček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 136 mg
 - Vláknina 3824.8 mg
 - Vitamín A 3824.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.
 - 
                                2
Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.