Maďarský kečup
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Jablka
 - 6 ks Kapie
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.2 dl Ocet kvasný lihový
 - 3 kg Rajčata
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 454.7 mg
 - Vláknina 6716.5 mg
 - Vitamín A 6716.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata, jablka, kapie, celer omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a všechnu zeleninu dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do hrnce se zeleninou. Všechno osolíme a na mírném ohni za občasného promíchání suroviny vaříme 30-40 minut do rozvaření. Potom vše rozmixujeme, přes sítko propasírujeme, odpad vyhodíme a čistou šťávu vlijeme zpátky do hrnce.
 - 
                                2
Do šťávy v hrnci přidáme mletou papriku, kari koření, muškátový oříšek, skořici, cukr. Vlijeme ocet a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí šťávy. Vaříme přibližně 15-20 minut. Před dovařením přisypeme pepř a kečup, ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dochutit. Hrnec stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Ještě horký kečup naplníme do teplých skleniček. Víčky je uzavřeme, položíme víčky dolů. Potom je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.