Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami
Suroviny
- 350 g Hlíva ústřičná
 - 250 g Jablka
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Voda pitná
 - 100 ml Ocet vinný
 - 100 ml Sherry brandy
 - 300 ml Mozzarella
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 3 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 104.5 mg
 - Vláknina 3424.3 mg
 - Vitamín A 3424.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.
 - 
                                2
Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.
 - 
                                3
Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.