Kuřecí prsa na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 161.6 mg
 - Draslík 1155.5 mg
 - Vláknina 7666.3 mg
 - Vitamín A 7666.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa očistíme. Na másle s olejem smažíme pokrájenou šalotku, přidáme jablka (neoloupaná, bez jádřinců, nakrájená na plátky), cukr a smažíme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté šalotku i jablka vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
Do karamelu vložíme kuřecí prsa a smažíme po obou stranách dozlatova. Poté k masu přilijeme víno a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Během varu maso obracíme. K hotovému masu přidáme jablka s cibulí, vmícháme worcester, smetanu, sůl a pepř. Směs necháme prohřát, ale už nevaříme.