Jablka politá bílkovým krémem
Suroviny
- 100 g Džem broskvový
 - 100 g Listové těsto
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 200 g Cukr krupice
 - 50 ml Víno bílé
 - 70 ml Voda pitná
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 6 ks Jablka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 174.6 mg
 - Draslík 311.6 mg
 - Vláknina 9443.7 mg
 - Vitamín A 9443.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy.
 - 
                                3
Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr.
 - 
                                4
Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém.