Nepečené jablkové řezy
Suroviny
- 700 g Jablka
 - 150 g Marmeláda višňová
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 200 g Ořechy vlašské
 - 400 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr skořicový
 - 400 g Sušenky BeBe kakaové
 - 100 g Rozinky bílé
 - 50 ml Rum
 - 2 ml Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 34.1 mg
 - Draslík 110.5 mg
 - Vláknina 6420 mg
 - Vitamín A 6420 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.
 - 
                                3
Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.