Cuketové rizoto s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1246 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 917.9 mg
 - Vláknina 17444.7 mg
 - Vitamín A 17444.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Kopr opláchneme a nasekáme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli po dobu tří minut. Přidáme mrkev, brambory a cuketu a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a jablka. Zalijeme 125 ml vývaru smíchaného s karí a šafránem, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme a servírujeme posypané koprem.