Jablkový moučník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 46.1 mg
 - Draslík 91.4 mg
 - Vláknina 3052.5 mg
 - Vitamín A 3052.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nasypeme krystalový cukr, přidáme rozinky a jablka, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme tukem a na dno rovnoměrně rozprostřeme jablkovou směs. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový cukr a utřeme. Přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Opatrně postupně přimícháme mouku, přilijeme mléko a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku na jablkovou směs. Povrch posypeme mandlovými lupínky, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut.
 - 
                                3
Moučník necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.