Jablkové dortíky
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 g Sůl
 - 8 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 15 g Cukr krupice
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 25 g Cukr moučkový
 - 400 g Jablka
 - 100 g Cukr krystal
 - 8 g Skořice mletá
 - 150 g Šlehačka ve spreji
 - 25 g Tuk
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 15 ml Citronová šťáva
 - 300 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 14.7 mg
 - Draslík 323.1 mg
 - Vláknina 8404.5 mg
 - Vitamín A 8404.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužinu nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zatím stranou.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme mouku, sůl, kypřící prášek a krupicový cukr, promícháme, do směsi zapracujeme měkké máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Dobře prohněteme, vyválíme na silný plát, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 6 cm. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny dozlatova. Plech vyjmeme a necháme těsto vychladnout.
 - 
                                3
Jablka vložíme do kastrůlku, přidáme krystalový cukr, mletou skořici, zalijeme vodou a 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Kolečka z těsta podélně rozkrojíme napůl, aby vzniklo 8 koleček. Na spodní 4 kolečka naneseme jablka, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme vrchními kolečky. Upravíme na talířky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.