Křepelky se slaninou a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 125.5 mg
 - Draslík 942.1 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 160.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
 - 
                                2
Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
 - 
                                3
Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
 - 
                                4
Pečeme 45 minut na 190 °C.