Jablečná lízátka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 386.6 mg
 - Vláknina 10760 mg
 - Vitamín A 10760 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr krupice nasypeme rovnoměrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.
 - 
                                2
Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.
 - 
                                3
Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.
 - 
                                4
Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme smetanu.
 - 
                                5
Jablka nakrájíme na kousky, kdo má lžíci na melounové kuličky, použije ji - lízátka pak budou krásně kulatá.
 - 
                                6
Jablečné kousky napícháme na špejle a obalíme je v karamelu. Necháme ztuhnout a postup ještě dvakrát opakujeme.
 - 
                                7
Čokoládu rozpustíme a karamelová jablíčka omočíme ještě v čokoládě.
 - 
                                8
Ořechy nasekáme a čokoládová lízátka v nich obalíme.