Jablkové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 139.1 mg
 - Vláknina 4788.7 mg
 - Vitamín A 4788.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Vložíme je do středně velkého hrnce z varného skla, mírně je podlijeme vodou a udusíme doměkka.
 - 
                                3
Potom je prolisujeme, ochutíme citronovou šťávou a dle chuti osladíme tekutým medem nebo cukrem.
 - 
                                4
Rozdělíme do kompotových misek a necháme mírně vychladit.
 - 
                                5
Podáváme jako dezert s piškoty.