Višňový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kompot višňový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 5211.3 mg
  • Vitamín A 5211.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z višňového kompotu odlijeme část sirupu a sklenici doplníme směsí oleje, citronové šťávy, soli, pepře a chilli koření. Necháme marinovat asi 6 hodin.

  • 2

    Na talíř upravíme omyté listy salátu, rozložíme marinované višně a navrch je posypeme nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu