Vepřová panenka s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 400 g Cibule červená
  • 400 g Kompot broskvový
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 81.1 mg
  • Draslík 1052.7 mg
  • Vláknina 8119.8 mg
  • Vitamín A 8119.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 2

    V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut.

  • 3

    Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce.

  • 4

    Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme.

Komentáře k receptu