Špízy s marinádou a salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 3 ks Broskve
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Česnek
  • 3 ks Kuřecí prsa
  • 0.666667 šálek Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 901.9 mg
  • Vláknina 4988 mg
  • Vitamín A 4988 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.

  • 2

    Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.

  • 3

    Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.

Komentáře k receptu