Broskvová polévka se sněhem z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Broskve
  • 40 g Solamyl
  • 200 g Piškoty dětské kulaté
  • 300 ml Voda pitná
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 286.5 mg
  • Vláknina 5290 mg
  • Vitamín A 5290 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Broskve zbavíme pecek a ve sladké vodě podusíme asi 5 minut. Broskve vyndáme a nakrájíme na slabé nudličky. Vodu z dušení smícháme s mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce mléka a vaříme asi jen 2 minuty. Hrnec odstavíme.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh, který pomalu vmícháváme do horké polévky tak dlouho, až téměř vychladne. Přidáme nudličky broskví a dáme vychladit do lednice.

  • 3

    Podáváme s dětskými piškoty.

Komentáře k receptu