Broskve s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 30 g Mandle
  • 60 g Cukr moučkový
  • 150 ml Sirup višňový
  • 600 ml Zmrzlina vanilková
  • 50 ml Sherry brandy
  • 90 ml Poleva cukrářská lískooříšková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 329.5 mg
  • Vláknina 4120 mg
  • Vitamín A 4120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme.

  • 2

    Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout.

  • 3

    Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou.

  • 4

    Podáváme velmi vychlazené.

Komentáře k receptu