Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Víno portské
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Hrušky
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 258.7 mg
  • Vláknina 7410.5 mg
  • Vitamín A 7410.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prošleháme jogurt, lžíci cukru a skořici.

  • 2

    Do hrnce dáme máslo, cukr a oloupané hrušky na díly. Zahříváme tři minuty z každé strany, dozlatova.

  • 3

    Přidáme portské, pomerančovou šťávu a vaříme 5 minut.

  • 4

    Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou s portským a jogurtovou omáčkou.

Komentáře k receptu