Višňový tvarohový koláč

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Kompot višňový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Piškoty dětské kulaté
  • 375 g Tvaroh tučný
  • 125 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 95.9 mg
  • Draslík 68.6 mg
  • Vláknina 1646 mg
  • Vitamín A 1646 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 154.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.

  • 2

    Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.

  • 3

    Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.

  • 4

    Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.

  • 5

    Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.

  • 6

    Koláč podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu