Ruské jablečné bábušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Mandle
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Jablko
  • 8 ks Švestky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 85.8 mg
  • Vláknina 4067.8 mg
  • Vitamín A 4067.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí.

  • 2

    Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle.

  • 3

    Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.

  • 4

    Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu