Broskvová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Broskve
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 4844.5 mg
  • Vitamín A 4844.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 3/4 litru vařícího mléka pomalu zamícháme škrobovou moučku, kterou jsme si rozmíchali ve 1/4 litru mléka spolu s citronovou nastrouhanou kůrou. Povaříme ještě 2-3 minuty, odstavíme z vařiče a necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupané broskve pokrájíme na kostičky, vložíme do mléčné studené polévky, osladíme podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu