Kynutý ovocný koláč s kokosovou drobenkou
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
 - 20 g Droždí
 - 85 g Cukr krupice
 - 250 g Kompot meruňkový
 - 50 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 750 g Jablka
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Likér pomerančový
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 221.6 mg
 - Vláknina 10498.8 mg
 - Vitamín A 10498.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teplém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
 - 
                                2
Okapané meruňky rozmixujeme a vmícháme lžíci citronové šťávy, likér a solamyl.
 - 
                                3
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a zakapeme zbylou citronovou šťávou.
 - 
                                4
Ze zbylé mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme drobenku.
 - 
                                5
Z těsta odkrojíme dva kousky a spleteme je do šňůrky. Zbylé těsto vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy a ze šňůrky vytvoříme okraj. Naplníme meruňkami a obložíme jablky. Povrch posypeme kokosovou drobenkou.
 - 
                                6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.