Staré koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 250 g Kompot meruňkový
  • 40 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.29 l Olej slunečnicový
  • 0.7 dl Mléko polotučné
  • 0.05 dl Rum
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 37.2 mg
  • Draslík 281.9 mg
  • Vláknina 6179.1 mg
  • Vitamín A 6179.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, 1 lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy vysypeme mouku, přidáme sádlo, rum, citronovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce, vylijeme kvásek a rukama vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout na 20 minut.

  • 3

    Na moukou posypaný vál vybereme z mísy vykynuté těsto, rozválíme ho a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 15 cm. Na každý kousek dáme 1/2 meruňky a koblihy pomoci prstů dobře uzavřeme. Skládáme je na vál, kde je necháme ještě 10 minut vykynout.

  • 4

    V hrnci na 1 l rozpáleného oleje koblihy pečeme z obou stran.

  • 5

    Upečené koblihy skládáme na talíř, smícháme moučku cukr s vanilkovým

  • 6

    a dobře posypeme každou koblihu.

Komentáře k receptu