Meruňkové trojhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Meruňky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 583.7 mg
  • Vláknina 5756.8 mg
  • Vitamín A 5756.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Meruňky na chvíli namočíme do studené vody, pak je necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V míse smícháme téměř všechnu mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Pak přidáme nakrájené meruňky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko (trochu si necháme na potření trojhránků před pečením), až vypracujeme vláčné těsto.

  • 3

    Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na pět stejně velkých trojúhelníků, které přendáme na plech s pečicím papírem.

  • 4

    Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů.

Komentáře k receptu